Wat is thermisch ontlakken?

Bij thermisch ontlakken (pyrolyse) worden de producten op een ovenkar geplaatst. Deze ovenkar wordt in een hermetisch afgesloten oven geplaatst, die langzaam op temperatuur wordt gebracht. De oventemperatuur is tijdens het proces volledig onder controle en wordt 24/7 gemonitord.  Doordat we werken met een laag zuurstof percentage, gaat de lak niet branden of smeulen. Deze techniek is geschikt voor het ontlakken van (bijna) alle metalen.

De gassen en dampen die ontstaan bij thermisch ontlakken worden volledig verbrand in een naverbrander bij een temperatuur tussen 800°C en 1000°C. De rookgassen van de naverbrander worden in een speciaal daarvoor ontwikkelde gas-wasser gereinigd.  Permanente rookgasreiniging voor deze thermische ontlakovens is uniek in Europa.

Normaal gesproken worden de materialen, zoals bijvoorbeeld ophanggereedschap en hekwerken (zonder zinklaag), nagestraald in een doorloop straalautomaat. Bij het stralen wordt een rondkorrelig straalmiddel gebruikt uit zacht, koolstofarm, staal.  Hierdoor wordt het materiaal niet of nauwelijks aangetast. Uiteraard is er in overleg ook een chemische nabehandeling mogelijk.

  • Thermisch ontlakken is in de regel een goedkopere manier van ontlakken dan chemisch ontlakken.
  • De maximale afmetingen van de te ontlakken producten bedragen: l x b x h = 8000 x 3000 x 2500 mm. (9000 mm lengte op aanvraag).
  • Maximaal belaadbaar gewicht: 30 ton per charge.

Vragen?

thermisch ontlakken

Maak hier kennis met de werkwijze van het rijstation van onze nieuwe ovens

Vraag een offerte aan

Offerte
  • 1. Product
  • 2. Extra product
  • 3. persoonsgegevens
Voeg eventueel een tekening of een afbeelding van het product toe.

Maximum file size: 516MB

Waarom ABL-Technic Uden?

Marktleider in Nederland

Onderdeel van de wereldwijde ABL Technic Group

Specialistische kennis en vakmanschap

Altijd werkzaam met de modernste technologieën

Klantgerichte beleving met hoogwaardige dienstverlening

Toonaangevend door ons innovatieve karakter

Ketenbreed MVO-programma

Menu